Меню сайту
Наш опрос
Інформація на сайті була для вас корисна?
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2016 » Квітень » 5 » Наші студенти – переможці та активні учасники ІІ турів Всеукраїнських студентських олімпіад зі статистики у 2015-2016 н.р.
12:47
Наші студенти – переможці та активні учасники ІІ турів Всеукраїнських студентських олімпіад зі статистики у 2015-2016 н.р.

29-31 березня 2016 року в Національній академії статистики, обліку та аудиту Державної служби статистики України відбувся ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Статистика». Наш університет на цій олімпіаді представляли студентки 3-го курсу ННІ економіки, оподаткування та митної справи за напрямом підготовки «Міжнародна економіка» Кравцова Анастасія, Сушко Катерина та Омельченко Марія (академічна група МЕБ-13-1).

До складу журі II етапу Олімпіади увійшли провідні науково-педагогічні працівники НАСОА, науково-педагогічні працівники інших вищих навчальних закладів України, серед них: Герасименко С.С., д.е.н., професор, завідувач кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту, Ковтун Н.В., д.е.н., професор кафедри статистики і демографії Київського національного університету імені Тараса Шевченка, Мазуренко О.К., к.е.н., доцент кафедри статистики Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, Заєць С.В., к.е.н., доцент, професор кафедри статистики та математичних методів в економіці Університету ДФС України, Колодяжна О.І., к.е.н., доцент кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту, Червона С.П., к.е.н., доцент, в.о. професора кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту, Свистун-Золотаренко Л.О., к.е.н., доцент кафедри статистики Національної академії статистики, обліку та аудиту, Ющенко Н.Л., к.е.н., доцент кафедри бухгалтерського обліку і оподаткування Чернігівського національного технологічного університету, Шишкін В.С., к.е.н., доцент, старший науковий співробітник Інституту демографії та соціальних досліджень НАН України. До складу апеляційної комісії Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Статистика» увійшли Єлісєєва О.К., д.е.н., професор, завідувач кафедри статистики Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, Головач Н.А., к.е.н., доцент кафедри статистики та економетрії Київського національного торговельно-економічного університету та ін. У олімпіаді взяли участь понад 50 учасників, що представляли різні регіони України, яким протягом 3 годин було запропоновано визначити ключове слово, розгадавши кросворд на 12 термінів і понять, та виконати розрахункову частину з 3 завдань з використання статистичної методології, зокрема, виявити основну тенденцію зміни середньомісячної заробітної плати штатних працівників в Україні у 2012-2014 рр. шляхом згладжування рівнів ряду динаміки за допомогою ступінчастої і ковзної середніх та визначити середні значення абсолютного приросту й темпів приросту показника; використовуючи механічний спосіб відбору сформувати 10,0% механічну вибірку, визначити граничні похибки вибірки для середньої і частки, а також межі їх довірчого інтервалу для пропозиції щодо продажу квартир на ринку нерухомості; на основі результатів опитування за допомогою коефіцієнта взаємної спряженості оцінити взаємозв’язок між ознаками та його істотність для відповідного значення квантиля.

Студентки університету гідно впоралися з виконанням конкурсних завдань у порівнянні зі студентами з інших вищих навчальних закладів, переважна більшість з яких навчаються за напрямом підготовки «Прикладна статистика». Кравцова Анастасія стала переможцем ІІ етапу Всеукраїнської студентської олімпіади з навчальної дисципліни «Статистика», отримала ІІ місце, а Омельченко Марія та Сушко Катерина зайняли дуже високі місця у рейтингу учасників олімпіади. Відповідно до наказу Міністерства освіти і науки України № 1506 від 23.12.2014 р. з 31 березня по 01 квітня 2016 р. на базі Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця був проведений ІІ етап Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки «Прикладна статистика». Важливим рішенням оргкомітету олімпіади (з метою підтримки пріоритетних напрямів розвитку інформаційних технологій) стало залучення більшої кількості студентів до олімпіадного руху, бажаючі студенти вищих навчальних закладів економічного профілю отримали можливість участі в олімпіаді поза конкурсом.

Студенти Університету ДФС України вже четвертий рік беруть активну участь у Всеукраїнській студентській олімпіаді з напряму підготовки «Прикладна статистика» поза конкурсом. Цього року університет представляли студентка ННІ фінансів, банківської справи Євтушенко Аліна та студент ННІ економіки, оподаткування та митної справи Богдан Святослав. До складу журі II етапу Олімпіади увійшли провідні науково-педагогічні працівники ХНЕУ ім. С. Кузнеця, науково-педагогічні працівники інших вищих навчальних закладів України, серед них: Раєвнєва О. В., д.е.н., професор, завідувач кафедри статистики та економічного прогнозування Харківського національного економічного університету ім. С. Кузнеця, Сидорова А.В., д.е.н., професор кафедри економічної статистики Донецького національного університету, Баранник З.П., д.е.н., професор, заступник завідувача кафедри статистики Київського національного економічного університету ім. Вадима Гетьмана, Підгорний А.З., к.е.н., професор, завідувач кафедри статистики Одеського національного економічного університету, Єлісєєва О.К., д.е.н., професор, завідувач кафедри статистики, обліку та економічної інформатики Дніпропетровського національного університету ім. О. Гончара, Лутчин Н.П., к.е.н., доцент кафедри статистики Львівського національного університету імені Івана Франка та ін. До складу апеляційної комісії Всеукраїнської студентської олімпіади з напряму підготовки «Прикладна статистика» увійшли Чуприна О.А., к.е.н., доцент кафедри статистики, обліку та аудиту Харківського національного університету імені В.Н. Каразіна, Заєць С.В., к.е.н., доцент, професор кафедри статистики та математичних методів в економіці Університету ДФС України. У олімпіаді брали участь 30 студентів з дев’яти вищих навчальних закладів Україн із різних регіонів України, з них 14 поза конкурсом. За результатами проведеного конкурсу наші студенти показали високий рівень знань та компетентностей з дисциплін статистичного напрямку: Богдан Святослав (студент групи ЕПБ-13-1) відзначений грамотою за найкращі знання з дисципліни «Статистичне моделювання та прогнозування»; Євтушенко Аліна (студентка групи ФМС-15-1) відзначена грамотою за перемогу у номінації «За грунтовну економічну інтерпретацію отриманих результатів». Також команда університету була відзначена грамотою за ІІІ місце у номінації «Найкраща презентація» на тему «Статистики жартують про…». Вітаю наших студентів – кращих знавців статистики - з перемогою і бажаю їм подальших успіхів в освоєнні та застосуванні на практиці методів статистичного аналізу! Заєць С.В., керівник команди Університету ДФС України на Всеукраїнських студентських олімпіадах з дисципліни «Статистика» та з напряму підготовки «Прикладна статистика»

Просмотров: 730 | Добавил: BnD | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів

Кафедра управлінського обліку, бізнес-аналітики та статистики © 2024
Конструктор сайтів - uCoz