Меню сайту
Наш опрос
Інформація на сайті була для вас корисна?
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2018 » Травень » 10 » Підсумки олімпіади з курсу «Економіко-математичні методи та моделі: економетрика» 2017-2018 н.р.
08:47
Підсумки олімпіади з курсу «Економіко-математичні методи та моделі: економетрика» 2017-2018 н.р.

 

20.04.2018 р. на кафедрі статистики та математичних методів в економіці відбулась олімпіада з економетрики. В цьому році в олімпіаді прийняли участь 24 студенти, представники трьох факультетів Університету Державної фіскальної служби України.

Олімпіада з економетрики – це інтелектуальний конкурс спрямований на стимулювання інтересу студентів до важливого інструменту аналізу, який дозволяє виявляти особливості функціонування економічного об’єкта і на основі цього прогнозувати майбутню його поведінку при зміні будь-яких параметрів.

Олімпіада була проведена з використанням хмарного сервісу Google Form, та передчала Online-реєстрацію участі. Для гарантування об’єктивності оцінювання роботи учасників шифрувались.

Результати олімпіади оцінювались за стобальною шкалою. Завдання для олімпіади складалось з 10 задач, призначених для перевірки знань студентів щодо тем, які вивчались протягом курсу «ЕММ: економетрика», а саме:

– розрахунок коефіцієнту детермінації, загальної, факторної та залишкової сум квадратів, економічна інтерпретація оцінок параметрів багатофакторної економетричної моделі, перевірка їх значимості та знаходження довірчих інтервалів (8 завдань по 5 балів);

побудова та дослідження багатофакторної економетричної моделі (30 балів);

– розрахунок бета-коефіцієнтів та ранжування факторів за рівнем їх впливу на результуючий показник (30 балів).

Всі завдання олімпіади більшою мірою були виконані учасниками, що свідчить про їх доступність.

Переможцями олімпіади стали:[посилання на результати]

Колектив кафедри статистики та математичних методів в економіці висловлює подяку студентам, які прийняли участь в олімпіаді!

Олімпіада для Вас стала чудовим шансом продемонструвати свої знання, творчі здібності, вміння логічно мислити та аналізувати економічні процеси.

Бажаємо Вам повною мірою реалізувати свій творчий потенціал,
особистого розвитку, нових досягнень та успіхів !!!

Просмотров: 514 | Добавил: andryhamorozyuk7 | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів

Кафедра управлінського обліку, бізнес-аналітики та статистики © 2024
Конструктор сайтів - uCoz