Меню сайту
Наш опрос
Інформація на сайті була для вас корисна?
Всього відповідей: 62
Статистика

Онлайн всього: 1
Гостей: 1
Користувачів: 0
Главная » 2020 » Жовтень » 9 » В рамках роботи гуртка "Аналітик" проведено "Соціологічне дослідження рівня задоволення життям в м. Ірпені "
16:11
В рамках роботи гуртка "Аналітик" проведено "Соціологічне дослідження рівня задоволення життям в м. Ірпені "

З 28.09.2020 р. по 02.10.2020 р. зі спільної ініціативи ННІ обліку, аналізу та аудиту (кафедра управлінського обліку, бізнес аналітики та статистики) та ННІ гуманітарних наук студентами інституту обліку, аналізу та аудиту було проведено «Соціологічне дослідження рівня задоволення  життям в м. Ірпені».

В процесі дослідження проведено анкетування 387 респондентів, що при ймовірності в 95 % дає змогу стверджувати, що довірчий інтервал можливої похибки буде перебувати у межах ± 5 %. До Вашого розгляду представлені проміжні результати анкетування при обробці 98 анкет,  що трохи збільшує можливу похибку до ± 10%. Наразі враховуючи важливість гендерного аспекту в соціально-економічному житті громади – респонденти були розподілені порівну, а саме 49 жінок та 49 чоловіків.

 

З інформації, представленої нижче, ви можете побачити, що у відповідності до соціального статусу найбільшу долю респондентів склали наймані працівники (20 %), студенти (19 %) та працівники бюджетних установ (19 %) – окремо потрібно наголосити, що розподіл всередині зазначених груп за гендерною ознакою також дає змогу вважати, що була врахована думка як чоловічої, так і жіночої частини населення громади Ірпеня. Крім того, врахована думка пенсіонерів (12 % респондентів), службовців (9%), підприємців (8 %) та домогосподарок (6 %).

 

Цікавою є також інформація представлена нижче, яка дає змогу стверджувати, що в опитуванні в основному приймали участь респонденти, які є корінними жителями Ірпеня, або ж проживають в місті більше 10 років, що безумовно дає можливість стверджувати що анкетовані дійсно обізнані з проблемами , з якими стикається місто в процесі свого розвитку.

Інформація, представлена нижче, дає змогу стверджувати, що розподіл респондентів за гендерним та віковим принципом відповідає законам нормального розподілу і отже носе істотний характер.

Аналізуючи рівень задоволення жителів міста кількістю та якістю закладів дошкільної і шкільної освіти можемо зазначити, що кількість жителів, які повністю позитивно та негативно ставляться до цього питання майже однакова – відповідно 38% повністю задоволені та 32% не задоволені кількістю та якістю закладів дошкільної і шкільної освіти. Відповідно цікавість викликає сегмент, який частково задоволений та частково не задоволений станом даного питання. Оптимістичним є той факт, що 45% жіночого населення все ж таки частково задоволена кількістю та якістю закладів дошкільної і шкільної освіти, проте з іншого боку виникає занепокоєння - досить значна частка частково не задоволених респондентів, яка складає 20% у жінок та 27% у чоловіків.

 

 

Майже збігаються думки жіночої та чоловічої частини населення стосовно ставлення до кількості та якості парків міста та їх утримання. Так 59%та 39% жінок та 61 % та 29% відповідно чоловіків повністю та частково задоволені кількістю парків та станом їх утримання.

Цікавим є той факт, що при аналізі ставлення респондентів до кількості і якості закладів культури та спорту думки жіночої частини громади розподілилися симетрично, тобто однакова частка жінок (41%) повністю задоволена та частково задоволена кількістю і якістю закладів культури та спорту, в той же час рівна кількість респондентів повністю не задоволена та частково задоволена стосовно даного питання (по 8%). Серед чоловіків, як бачимо найбільшу питому вагу займають частково задоволені респонденти (49%).

Як бачимо у респондентів викликає занепокоєння екологічна ситуація в місті. І хоча з даних дослідження ми бачимо, що значна частина населення (39% жінок та 46% чоловіків) частково задоволені станом екології в місті та регіоні, проте більше третини респондентів (38% у жінок та 32% у чоловіків) стурбовані екологічними проблемами.

В той же час, незважаючи на вище зазначене, Ірпінь вважають комфортним місцем проживання 47% респондентів.

Це підтверджується не бажанням громади змінювати місце проживання, 75,51% респондентів не розглядають можливість зміни місця проживання.

А та частка респондентів, яка дійсно розмірковувала над зміною місця проживання, пояснювала своє бажання в першу чергу відсутністю належної інфраструктури.

 

Як показують результати досліджень, чоловіки Ірпеня мають більш активну політичну позицію, оскільки на їх думку (22%) місто наразі потребує кардинальних політичних змін, на противагу ним жінки є більш поміркованими і лише 6% з них вважають за необхідне кардинально змінювати політичне обличчя міста. Значна частка респондентів (37% жінок та 29% чоловіків) вважають що наразі місто потребує підтримки науки та освіти.

 

Як бачимо Ірпінь є містом з традиційними цінностями, оскільки як для чоловіків, так і для жінок головними пріоритетами у житті є родина, здоров’я та екологія.

Серед проблем, які виділяють жителі міста як проблему номер один є будівництво шкіл та дитячих садків, що наглядно ілюструє інформація нижче.

В той же час, на думку респондентів, владі в першу чергу успішно вдається вирішувати питання щодо асфальтування вулиць та благоустрою дворів.

Одним з головних завдань дослідження було встановити думку мешканців Ірпеня щодо майбутнього нашого міста. Цікавим є той факт, що значна частка респондентів в першу чергу вбачають Ірпінь, як «місто комфортного життя» з одночасним розвитком освіти, науки та культури. Так би мовити «Український Кембридж». Поряд з цим має відчуватися бажання влади контролювати екологічну ситуацію в регіоні.

Просмотров: 266 | Добавил: BnD | Рейтинг: 0.0/0
Всего комментариев: 0
avatar
Вхід на сайт
Пошук
Архів записів

Кафедра управлінського обліку, бізнес-аналітики та статистики © 2024
Конструктор сайтів - uCoz